Практическо ръководство за SEO оптимизация на сайт чрез социални мрежи

В това кратко ръководство ще опиша как да излезете между 1ва и 3та страница за избрана от Вас ключова дума в Google.bg. Google решава по много фактори на коя позиция ще излезе Вашия сайт при търсене на дадена ключова дума. Най-важните от тях са два:

1. Ключовата дума трябва да се среща в страницата, не в сайта а в една конкретна страница. Добавете я в различни вариации 3-4 пъти в текста. Например: социална мрежа, социални медии, български социални мрежи. Ако изпълните само стъпка едно, до седмица ще излезете в търсачката за тази дума, но примерно на 10та страница 🙂

2. Страницата трябва да бъде популярна. Google измерва тази популярност с броя входящи връзки. Не е трудно да си ги набавите, но изисква няколко минути работа и сега ще обясня как става. В момента сте в Социална мрежа Елада
– Регистрирайте се и след това изберете „Публикувай връзка“.
– В URL адрес пействате адреса на страницата от Вашия сайт. В заглавие описвате както има в страницата Ви, като задължително използвате ключовата дума, за която искате да излезете в търсачката. В описание описвате страницата, като използвате ключовата дума и не копирате текста от Вашия сайт, а всеки път измисляте нов, малко по-различен текст. Избирате категория. В Tags попълвате няколко ключови думи подобни на основната, за които трябва да излезете в търсачката. Натискате Запис.
Сега тази процедура трябва да повторите още 15-20 пъти с други социални мрежи – това се нарича „линк билдинг„. А други сайтове ще намерите в списъка със социални мрежи.
Първият резултат идва веднага и ще го видите ако имате брояч – ще получите посещения от социалните мрежи. Изчакате около седмица и сайта Ви ще започне малко по малко да излиза по-напред. Максималният ефект идва след около 2 месеца и продължава дълго. Можете да очаквате резултат между 1ва и 3та страница в Google. Ако не постигнете този резултат, вероятно някъде сте сбъркали или ключовата дума е силно конкурентна, в такъв случай приложете различни SEO техники или се обърнете към специалист.

Междувременно, може да искате да излезете напред за повече от една ключова дума. За всяка ключова дума трябва да създадете страница във Вашия сайт и да повторите цялата процедура отначало, а след това само да чакате.

При изписване на заглавието и етикетите "Практическо ръководство за SEO оптимизация на сайт чрез социални мрежи ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • зиьншс`еянд ищндудаяшуд юь seo дзшспсюьъс, хь яьтш `иею ядъсьвхс пиеэс
  • м,дуйр'еиуф ,цуфлфоийлф пд seo фмйр;рпдшрс кд идьй ',еп ифшрд.кр ;,егр
  • m,dujr'eiuf ,cuflfoijlf pd seo fmjr;rpd[rs kd idxj ',ep if[rd.kr ;,egr
  • prakti`esko rykowodstwo za seo optimizaciq na sajt `rez socialni mrevi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.