5 лесни начина да обновите домашния си дизайн

Всеки от нас иска когато се прибере вкъщи да се отпусне и да се отърси от цялото събрано напрежение. Но това не винаги и не във всеки дом работи. Често се чувстваме смачкани и дори още повече се потискаме. Ето защо е време е да пренаредим дома си. Да променим мястото на леглото или да преместим гардероб в коридора или дори да се преместим в другата стая …  Добавете малко свежест с нова боя на стените и изхвърлете ненужните вещи за повече въздух и простор, премахнете излишните украси и си върнете уюта в собствения дом, за да живеете пълноценно, да се наспите и да закусвате с усмивка.

За да направите това, не е необходимо да започнете ремонт . Започнете с пет лесни стъпки. Възможно е те да са достатъчни, за да променят къщата до неузнаваемост, нейния характер и дори вас самия.

1.Изхвърлете ненужните неща

Казват, че претрупания дом е знак за място, в което живее творчески човек . Но това не означава, че творческият човек не може да живее в ред и чистота. Нужно е малко, примерно всички книги да се подреждат според цветовете на корицата или по азбучен ред, а на котката да е забранено да лежи на фотьойла, по добре е да нарушава геометричната безупречност на килима.

Достатъчно е дрехите да не се “ подреждат“ на гърба на стола и нещата да не са разпръснати на пода и върху леглото.

По-малко боклук – повече място за вас, вашите мисли и идеи.

2.Въздух и природа

Въздух и природа като начин на живот. Въпреки сложния технологичен свят, вътре в нас сме останали пещерняци. Искаме да бъдем жизнени и без ограничения, а за да поддържаме психологическото равновесие, трябва да сме в природата.

Затова добавете към вашият дом естествените материали. Те могат да бъде дървена мебел или аксесоари, глинени цветни саксии, малки неща от естествени тъкани .

Можете да промените не само материала, а и цвета – всички нюанси на синьо, кафяво, зелено ще свърши работа. И дръжте щорите и завесите отворени през деня: нека къщата е осветена с по-естествена светлина.

3.Повече живот!

Говорейки за живот, то неминуемо става въпрос за растения в дома. Намерете място за тях във всички стаи, където искате повече свобода и жизненост. Те, като естествени материали и цветове, ще направят интериора по-естествен и ще го съживят буквално. И не забравяйте за кислорода. Тази идея изглежда банална и изхабена, но погледнете я през призмата на вредните автомобилни газове които дишате навън и праха който дишате цял ден в офиса. Живите растения съживяват интериора.

4.Освободете се…

Всички тъмни, плътни и обемисти пътеки и килими на пода, покривка за легла и столове, завеси – всички те могат да създадат чувство на потискане. И всички обекти на тъмни цветове също визуално намаляват пространството.

 5.Задайте акценти

За да промените ситуацията, не е необходимо да се обърне всичко с нагоре краката и да се промени всичко от пода до тавана.

Отделните акценти могат да му придадат нов характер, лесно е да се работи с тях, това е сравнително евтино и дори консервативните хора могат лесно да вземат решение за такива трансформации.

Нов тънък килим, калъфи за възглавници, цветни щори от плат, одеало, ваза, кошница за плодове, фото рамки, свещник, държачи за книги – ярките малки неща ще оцветят и ще внесът вълнение и цвят във всеки дом.Направете го и дишайте по леко!

При изписване на заглавието и етикетите "5 лесни начина да обновите домашния си дизайн ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • 5 веяхс хь`схь аь дфхдусше адпьцхс, яс асюьтх
  • 5 .еикр кд'ркд од ф/кфлрйе оф;дткрс ир орпдьк
  • 5 .eikr kd'rkd od f/kflrje of;dtkrs ir orpdxk
  • 5 lesni na`ina da obnowite doma[niq si dizajn