Вермикулит - Свойства, които са обяснени в статията

Вермикулит – надежден и ефективен обогатител за почвата

Вермикулита може да бъде определен като изкуствен почвен обогатител, който се базира на хидрослюда, която е съставена от железни и магнезиеви елементи. Въпреки това има и много микроелементи в него. Има множество различни компании, които предлагат вермикулит, но е добре да имате предвид, че отделните продукти може да имат специфичен състав, който се различава по използвани суровини, източник и отделни минерали, които го съставляват.

Какво е вермикулит?

Това е обогатител за почва, който допринася за формирането на по-рехава структура на почвата, която от своя страна допринася за усвояване на хранителните вещества в нея и по-добра аерация. Вермикулита прибавя ценни съставки към структурата на почвата, като по този начин той я облагородява, заедно с отделните и характеристики.

Отличителни характеристики на вермикулита
Той се характеризира с неутрално рН, което се изразява в занижена киселинност на дадената почва. По този начин се забавя процеса на натрупване на соли в почвата. С подходящия обогатител за растения може да се постигне намалени овлажняване, а това води до избягване на рискове от достигане на прекомерно нивто на влага.

Този подсилвател спомага и запазване на най-ценните свойства на тора, които ще бъдат по-оптимално запазени. Отделянето на почвата се реализира на отделни етапи, вместо всичко да се абсорбира от един път. Така усвояването на веществата от растенията е оптимално.

Плочи от вермикулит се употребяват и за да може да се осигури защита на растението при ниски температури. Този почвен обогатител се характеризира с висока топлопроводимост, поради което той се счита за подходящ при подготвянето на растенията за зимуване, но освен това служи за за обогатяване и защита на почвата и растенията, посадени на открито, както и за разсаждането на разсади.

Вермикулит – свойства, които са безценни

Употребата на вермикулит за растения или има страхотни свойства, които е добре да имате предвид.

Ще започнем с това, че се постига отлична рохкост на почвата. С този продукт се постига по-добър баланс между въздушното и водното съдържание. Постига се и абсорбция на влага от въздуха, а това предпазва растенията от изсъхване, паралелно и с гарантирането на това, че те няма да бъде прекалено овлажнени. Това води до по-рядката необходимост от поливане на растенията.

С вермикулите се оптимизира и обмяната на йони между почвата, торовете и самите растения. Понякога е възможно да се намери по-висока като за вермикулит цена, защото той е малко по-скъпо оцененен спрямо други почвени продукти от такъв тип.

Основно предимство е, че вермикулита спомага изключително много в цялостния процес по отглеждането на растения. Друг такъв помощник е продукта перлит, който се явява алтернативната му опция и много често неопитните градинари се чудят дали да използват перлит или вермикулит.

вермикулит, който се предлага от гроу шоп - GrowMall.bg

За вермикулит плочи цена може да се даде лесно или да се направи избор измежду плочи или друга вариация, като пример за такава, която често се предлага на пазара, са гранулите.

Можем да обобщим, че продукта вермикулит за растения има широко присъствие в земеделието и селското стопанство. Ползите му са гарантирани, а ефектите от неговото използване стигат даже до строителството, промишлеността и химическата индустрия. Вермикулита има за цел да спомогне за създаването на оптимални условия за отглеждането на различни видове фиданки, цветя и растения.

При изписване на заглавието и етикетите "Вермикулит - надежден и ефективен обогатител за почвата ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • уеипснквсш - хьаеэаех с еоеншсуех дфджьшсшев юь зд`уьшь
  • ле,;рув.рй - кдоегоек р ебеуйрлек ф/фхдйрйе. пд мф'лдйд
  • le,;ruw.rj - kdoegoek r ebeujrlek f/fhdjrje. pd mf'ldjd
  • wermikulit - nadevden i efektiwen obogatitel za po`wata