unlimited-luxury-estates

Има ли перспективи пред пазара на луксозни имоти в София?

И през новата 2022 година търсенето на луксозни имоти ще продължава да расте, категорични са експертите в бранша. Сегментът с луксозни имоти в София ще продължава да се развива, което означава все по-голям интерес за покупка от страна на инвеститори и купувачи. Пазарът с наемите в сегмента също ще продължи да се развива. За тази положителна тенденция споделят от Unlimited Luxury Estates – лидер в предлагането на луксозни имоти в столицата за покупко-продажба и/или наем.

Какво се случи на пазара с луксозни имоти през изминалата 2021 г. и в каква посока тласнаха имотния пазар?

Жилищният пазар с луксозни имоти продължи да привлича купувачи и след проедицата от локдауни заради ширещото се вляние на коронавируса. В профила на купуващите и/или наемащите луксозни апартаменти в София влизат чуждестранни граждани, посланици и мениджъри на големи международни компании. Клиентската база на имотна агенция Unlimited Luxury Estates е представена именно от такива клиенти.

Интересът е към луксозния сегмент в столицата бе обусловен от търсенето за по-просторни и светли жилища в условия на ограничения и хоум офис работен модел. Жилищата в сегмента, в т.ч. апартаменти и луксозни къщи в София, в най-голяма степен успяха да отговорят на засилващото се потребителско търсене в тази посока.

2021 г. би могла да бъде обобщена като година, в която пазарът успя да се сдобие с активни купувачи, правещи покупки за собствено ползване и/или като сигурна инвестиция, предвид засилващият се ръст на инфлацията в страната.

Какви са прогнозите на експертите за тенденциите в сегмента с луксозни имоти през 2022 г.?

През 2022 г. търсенето на имоти в сегмента ще продължава да бъде на същото ниво, прогнозират експертите. Няма да има липса на предлагане, предвид засилващия се ръст на новото строителство с луксозни имоти в столицата. Като атрактивни локации биха могли да се обособят София център, както и луксозни къщи в Бояна. Предложенията за луксозни имоти в София център ще продължават да нарастват.

Основните мотиви за покупка няма да претърпят промени – нуждата от собствено жилище, наред с търсенето на сигурна инвестиция, ще останат водещи причини за покупка на луксозна къща и/или апартамент в столицата.

Въпреки че в контекста на настоящата ситуация справянето с икономически аспекти на пандемията да изглеждат несигурни, възстановяването на икономиката ще продължи. Към този момент банките продължават да поддържат ниски лихвени проценти по жилищни кредити, което е сигурен стимул за търсене на луксозен имот. Не по-малко ще бъдат търсенията за луксозни апартаменти под наем в София, сочат настоящите данни от пазара.

Цените са тези, които могат да претърпят промени и то в посока увеличение от около 10%, предвид комплексния набор от икономически фактори, на които всички ние сме свидетели в момента. Прогнозите са, че след постигане на това увеличение ще има известно успокоение на темпа на нарастване, но като цяло перспективите пред имотния пазар в луксозния сегмент остават положителни.

Ако трябва да отговорим с едно изречение на въпроса има ли перспективи пред пазара на луксозни имоти в София, краткият ни отговор би изглеждал така: да, перспективи определено има.

При изписване на заглавието и етикетите "Има ли перспективи пред пазара на луксозни имоти в София? ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • спь вс зеиязеншсус зиеа зьюьиь хь вкнядюхс спдшс у ядос,?
  • р;д .р ме,имеуйрлр м,ео мдпд,д кд .вуифпкр р;фйр л ифбрс@
  • r;d .r me,imeujrlr m,eo mdpd,d kd .wuifpkr r;fjr l ifbrs@
  • ima li perspektiwi pred pazara na luksozni imoti w sofiq?