Отглеждане на марихуана в домашни условия и ползите от нея и конопа

7 ползи от отглеждането на марихуана или коноп

Полезните свойства на марихуаната са обект на научни изследвания от години. Учените откриват, че медицинската марихуана дължи терапевтичните си ефекти на специфичните химични вещества канабиноиди и терпени. Трябва обаче да се прави разлика между коноп и марихуана. Двете растения на се идентични, макар че са продукти на канабиса.

Конопът може да облекчи болката и различни състояния поради високото си съдържание на канабидиол (CBD) в своите генетични сортове. От друга страна, марихуаната притежава такива сортове, които съдържат по-голямо количество тетрахидроканабидиол (ТНС), а това е и причина за мощния ѝ психотичен ефект.

Законно отглеждане на коноп в България има и това е индустриалният коноп. Но тъй като той е издръжливо и адаптивно растение, може да се говори също и за отглеждане на коноп в домашни условия.

Особености при отглеждането

За да получите качествени растения у дома, към отглеждане на медицински коноп трябва да пристъпите едва тогава, когато сте събрали достатъчно информация. Има разлика при отглеждане на марихуана на открито и отглеждане на марихуана на закрито.

Основното, което трябва да спазите при отглеждане на марихуана в домашни условия, е следното:

На открито

Почвата трябва да бъде с балансиран състав, най-добре да се снабдите с нея от специализиран магазин. Може да си приготвите и сами субстрат, който да обогатите с 30% оборска тор. Изберете слънчево място в двора или градината близо до стена.

На закрито

Методът за отглеждане на марихуана на закрито е предпочитан, тъй като има по-големи възможности за контрол. За разлика от отглеждане на марихуана на открито, при отглеждане на марихуана в домашни условия на закрито имате възможност да осигурите необходимото количество светлина, поддържането на оптимална температура от 22-27°, а също и да заложите на удобно за марихуана отглеждане – growbox.

Самото отглеждане на марихуана не е трудно. Ако се справите добре, ще разполагате с медицински коноп, от чиито положителни ефекти да се възползвате.

Ползи от марихуана/коноп

Отглеждане на коноп в България се практикува от години – за влакно, което е много здраво, за конопено кюспе и др. Но това не е всичко:

 1. За изработка на текстил. Изработените дрехи от коноп са много трайни.
 2. За получаване на хартия. Хартията е по-устойчива от дървесната и е щадяща околната среда.
 3. Като храна. Конопените семена се считат за суперхрана под формата на олио, брашно и др.
 4. В химичната индустрия. Конопът има потенциал да замести пластмасата в много области, като от конопена целулоза се изработва вискоза, целофан и др.
 5. За облекчаване на безпокойство, стрес, напрежение и др. специалистите препоръчват масло от коноп. Ползи, които се дължат на CBD.
 6. Подобряване на сърдечната честота. Високите нива на L-аргинина оказват благоприятно въздействие върху разширяването на кръвоносните съдове и подобряване на сърдечния ритъм.
 7. Подобряване на настроението. Взета в малки дози, марихуаната подобрява настроението, покачва мотивацията и повишава креативността.

Дали ще носите дрехи от коноп, ще използвате конопени семена като храна, или масло за лечебни цели, с отглеждане на коноп в домашни условия можете да си осигурите постоянен достъп до лечебното растение. С правилно отглеждане на марихуана и внимателна употреба ще се възползвате от всичките ѝ доказани полезни свойства.  

При изписване на заглавието и етикетите "7 ползи от отглеждането на марихуана или коноп ", понякога те могат да бъдат написани като:

 • 7 здвюс дш дшжвеэаьхешд хь пьисгкьхь свс ндхдз
 • 7 мф.пр фй фйх.егодкейф кд ;д,рнвдкд р.р уфкфм
 • 7 mf.pr fj fjh.egodkejf kd ;d,rnwdkd r.r ufkfm
 • 7 polzi ot otglevdaneto na marihuana ili konop