Алфа-липоева киселина R-ALA за чиста мускулна маса

Какво е R-алфа-липоева киселина

R-алфа-липоева киселина е най-активната е с висока бионаличност форма на антиоксиданта. Повечето добавки алфа-липоева киселина включват равни количества от (R) и (S) форми. Въпреки това, само R-ala се намира естествено в организма. Rala е уникален кофактор в производството на енергия и помага за регулиране на глюкозата и липидния метаболизъм. (R)-Ala стимулира синтеза на глутатион и индуцирането на Фаза II детоксикация.

R-липоева киселина (на R (+) енантиомер) е под формата на липоева киселина, която се среща естествено в растения, животни и човешкото тяло и е отговорна за специфичните благоприятнит ефекти на алфа-липоева киселина. R-липоева киселина (RLA) е единствената форма, която функционира като кофактор на митохондриални ензими, участващи в производството на енергия.

Алфа-липоева киселина и фитнес

ALA и по-специално R-изомер (R-ALA) се счита за премия антиоксидант, който служи за увеличаване на мускулната маса. R-ALA изглежда е антиоксидант, който е биологично направен специално за културисти. На първо място, R-ALA работи специално, за да предпазват клетките от пораженията на свободните радикали, генерирани от интензивни и редовни тренировки. (R)-Ala е уникален с това, че утолява всички реактивни кислородни видове като супероксидни радикали, хидроксилни радикали, хипохлориста киселина, пероксидни радикали и синглет кислородни видове. Той също така предпазва клетъчните мембрани чрез взаимодействие с глутатион [прочети повече тук], което от своя страна рециклира витамини С и Е. Ако проявявате интерес в изграждането на мускулна маса, това е важно.

Каква е връзката на алфа липоева киселина и глутатион и цистеин

R-Alpha Lipoic Acid, поддържа непрекъснато подаване на цистеин в клетки за усилване на нивата на глутатион. С течение на годините, се натрупват достатъчно доказателства от проведени изследвания, които докладват, че увеличаване и поддържане на нивата на цистеин и глутатион са от основно значение за изграждане на чиста мускулна маса. Увеличаване и поддържане на циркулиращите нива на цистеин и глутатион е пряко свързано с покачването на мускулна маса. Ниските нива на цистеин и глутатион корелират директно със загуба на мускулна маса. Ако тренирате тежко в продължение на месеци или години, аз гарантирам, че страдате от ниски нива на цистеин.

Изследванията потвърждават, че когато приемате Цистеинови добавки, чистата мускулна маса се увеличава. Биохимията по този въпрос е сложна, но фактите са налице – за разлика от фалшивите, прозрачни добавки, които заливат пазара на културизма днес.

Благодарение на уникалната способност на алфа-липоева киселина (R-ALA),  да работи заедно в рамките на клетките, за да се регенерират непрекъснато собствена активна форма. R-ALA  изглежда е най-мощната добавка поддържаща цистеина. Има някои доста убедителни научни изследвания, които показват, че нивото на цистеин регулира,  колко мускулна маса можете да качите от тренировките с тежести. Ако искате чиста мускулна маса използвайте доказани-съединения, като алфа-липоева киселина R-ALA.

При изписване на заглавието и етикетите "Алфа-липоева киселина R-ALA за чиста мускулна маса R-ALA алфа-липоева киселина ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • ьвоь-всздеуь нсяевсхь r-ala юь `сяшь пкянквхь пьяь r-ala ьвоь-всздеуь нсяевсхь
  • д.бд-.рмфелд урие.ркд r-ala пд 'рийд ;виув.кд ;дид r-ala д.бд-.рмфелд урие.ркд
  • d.bd-.rmfeld urie.rkd r-ala pd 'rijd ;wiuw.kd ;did r-ala d.bd-.rmfeld urie.rkd
  • alfa-lipoewa kiselina r-ala za `ista muskulna masa r-ala alfa-lipoewa kiselina
r-ala алфа-липоева киселина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.