Дамски ежедневни боти

Дамски боти от естествена кожа – правилният избор за този сезон

Светът на модата днес предлага големи възможности по отношение на обувки с богата гама от материи, дизайн, цветове. Във всички случаи тези критерии са важни при закупуване на обувки, а удобството е на първо място.

Но щом търсите нов чифт боти за по-студените дни, непременно се спрете на дамски боти естествена кожа. Направените от естествена кожа обувки са предпочитани заради високото качество и комфорта. Докато разглеждате информация за дамски зимни боти естествена кожа, е достатъчно да се запознаете с характеристиките им, за да се убедите, че превъзхождат моделите от изкуствена кожа.

Кое ги прави по-добър вариант?

Всички обувки, изработени от естествена кожа, включително и ботите, се отличават с редица предимства. В случай че все още се чудите дали да не си купите малко по-евтини боти от имитиращ материал, вижте причините да инвестирате в модел елегантни дамски ежедневни боти естествена кожа:

 • визията им е по-стилна и това се забелязва мигновено;
 • качеството им е по-високо;
 • задържат топлината и изолират крака от студа;
 • еластични са, удобни и не запарват ходилата;
 • предпазват от пропускане на вода;
 • защитават от плесени и акари;
 • издръжливи са на всекидневно носене;
 • не излизат от мода.

Лесното поддържане на естествената кожа също е нейно предимство, защото означава по-дълготрайна употреба и запазен външен вид. Характерно за естествената кожа е, че абсорбира лесно попадналите върху нея субстанции (например продукти за импрегниране) и с подходяща поддръжка ще можете да носите вашите дамски боти естествена кожа много повече от един сезон.

Какво включва правилната грижа за боти от естествена кожа?

В търговската мрежа се предлагат различни продукти за поддръжка на обувки от естествена кожа. Преди да третирате ботите си със спрей, крем или други подобни, добре проучете какви са препоръките на производителя.

Ето някои насоки за правилна грижа, от които може да се възползвате:

Използване на сапунена вода за почистване

За да възстановите свежия вид на естествената кожа, използвайте деликатна сапунена вода, след като изчеткате ботите добре от прах и едри замърсявания. Пригответе разтвора и навлажнете мека кърпа. Почистете внимателно ботите, а остатъците от сапуна отстранете само с вода.

Правилен начин на сушене

Както всички обувки от естествена кожа, така и сушенето на ботите трябва да бъде по естествен начин – в сухо, но не горещо помещение. В никакъв случай не ги сушете на слънце или върху радиатор, както и под климатик.

Импрегниране

Поддръжката на ботите ви ще бъде по-лесна, ако ги импрегнирате със спрей или крем. Това ще ги направи по-издръжливи на външни влияния, тъй като ще получат допълнителен защитен слой. Импрегнирането намалява кохезионните свойства на кожата, но не и дишащите ѝ характеристики. Ботите ще остават сухи и без неприятна миризма.

Подготовка за съхранение

В края на сезона, когато вече няма да носите ботите, трябва да се погрижите за правилното им съхранение. Измийте ги добре и ги подсушете, а като място за съхранение изберете шкаф или килер, тъй като те са със стайна температура. Не забравяйте да уплътните ботите с парчета хартия, за да ги предпазите от деформиране.

Ако се грижите добре за ботите си от естествена кожа, те ще изглеждат добре и ще се радвате на комфорта им по-дълго.

При изписване на заглавието и етикетите "Дамски боти от естествена кожа – правилният избор за този сезон ", понякога те могат да бъдат написани като:

 • аьпянс фдшс дш еяшеяшуехь ндэь – зиьусвхс,ш сюфди юь шдюс яеюдх
 • од;иур /фйр фй еийеийлекд уфгд – м,длр.крсй рп/ф, пд йфпр иепфк
 • od;iur /fjr fj eijeijlekd ufgd – m,dlr.krsj rp/f, pd jfpr iepfk
 • damski boti ot estestwena kova – prawilniqt izbor za tozi sezon