Инвестиция в създаване на овощна градина

Една не особено популярна инвестиция в днешно време е тази в селско стопанство. В статията ще разкажем по-подробно за ползите и трудностите при създаването на овощни насаждения с цел парична възвръщаемост.
През последните 20 години, повечето хора, предпочетоха живота и работата в градовете, което остави голяма част от малките населени места необитаеми, и много от нивите покрай селата необработваеми.
Това е и първото, което ни идва на ум, когато заговорим за плюсовете от влагане в селско стопанство – все още е лесно да намерим свободен имот, който да закупим или наемем (на добра цена) и в последствие да превърнем в овощно насаждение.
Друг много голям плюс са действащите в момента Евро програми. Голяма част от тях са насочени точно към земеделските производители и помагат за покриване на голяма част от разходите. Нужно е да спазвате изискванията на Евросъюза за по-качествено и природосъобразно производство и можете да се възползвате от многократни финансирания, като субсидии за обработка на единица площ, финансиране за изграждане на овощни градини, помощ при стартиране на млади земеделски стопани. През новия програмен период (2014-2020) Европейската комисия добави повече възможности за кандидатстване по проекти с градини от овощни дръвчета като изграждане на сондажи и/или капково напояване, закупуване на земеделска техника, субсидии за качествен плод, плащания за био земеделие.
Да не забравяме, че основната цел на всеки, който сади овощни дръвчета, е печалбата от произведените плодове, а тя обикновено е достатъчна за покриване на инвестираните разходи.

Разбира се ще срещнете и трудности при планирането и създаването на овощната градина, които не трябва да ви спират в реализирането на мечтата ви. Според мястото, което сте избрали, почвата и климатичните особености на района, първо ще избирате вида на овощните дръвчета, които да отглеждате. След това, в зависимост от това дали желаете да преработвате плодовете или да ги използвате за търговия, ще се спрете на различни сортове, които предлагат овощните разсадници. Изборът тук зависи и от различни особености, като растеж на растенията, опрашители, податливост на заболявания, характеристики на плода. Много по-лесно ще вземете тези решения, ако се доверите на лицензиран разсадник за овощни дървета. Производителят на фиданките ще ви помогне в избора на асортимент, както и ще ви даде нужните насоки за засаждане и отглеждане.
Както виждате, планирането и създаването на овощна градина не е космически трудно, а плюсовете са наистина много и се надяваме все повече хора да се възползват от чудесните възможности по инвестиране в селско стопанство и овощни градини

При изписване на заглавието и етикетите "Инвестиция в създаване на овощна градина инвестиция овощна градина овощни дървета ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • схуеяшсъс, у ящюаьуьхе хь дуд;хь жиьасхь схуеяшсъс, дуд;хь жиьасхь дуд;хс ащиуешь
  • рклеийршрс л ицподлдке кд флфъкд х,доркд рклеийршрс флфъкд х,доркд флфъкр оц,лейд
  • rkleijr[rs l icpodldke kd flfykd h,dorkd rkleijr[rs flfykd h,dorkd flfykr oc,lejd
  • inwesticiq w syzdawane na owo]na gradina inwesticiq owo]na gradina owo]ni dyrweta
инвестиция овощна градина овощни дървета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.