Как да почистим климатика със спрей

Начин на употреба на спрей за почистване на климатици

Почистването на климатика е задължение на всеки собственик, ако разбира се, той иска уредът за отопление да работи правилно. Ние от Fluid 62 можем да ви помогнем в това начинание, предлагайки ви спрей за почистване на климатици, с който да извършите почистването и сами, изключително лесно. Как действа този спрей и какъв е начинът му на употреба – нека ви разкажем по-подробно.

Както е известно – в климатиците се натрупват различни замърсявания. Причините за тях могат да бъдат разнообразни. От най-фините прахови частици до цигарения дим, който издишвате в помещението, където е монтиран уредът за отопление – всичко оказва влияние на работата на климатика. Една от основните причини да почиствате вътрешното тяло на климатичната система, поне веднъж годишно, е намаляването на мощността на уреда, вследствие замърсяването. Така, макар и нов – климатикът ви може да не работи правилно, понеже е задръстен с прах, плесен, бактерии и други. Друга повреда, която можете да забележите и без да сте експерт – е износването на турбината. Това най-често се улавя по стържещия звук при работа на климатика. Още – вследствие на натрупаните замърсявания с времето – топлообмена бива нарушен. Така че, ако сте били свидетели на някои от тези признаци за замърсяване на климатика в дома ви – изглежда е време да се заемете с неговото почистване. За целта, предлагания от нас спрей за почистване на климатици би могъл да ви свърши чудесна работа. С мирис на гора, той не само ще освежи и ароматизира уреда, но ще премахне и всякакви други наслоени замърсявания. Препоръчително е да използвате спрея за почистване на климатици поне веднъж в годината, за да поддържате уреда за отопление в оптимално състояние на работа.

А ето и как да боравите с предлагания от нас спрей за почистване на климатици.

За да почистите подобаващо своя климатик – първо го изключете, а след това премахнете капака му. Отстранете филтрите, които ще открият охлаждащата пита (топлообменника на уреда) и разклатете спрея няколко пъти (5-6, за да е готов за употреба). Впръскайте надлъж и обилно, в продължение на 10 минути, по охлаждащите ребра като спазвате дистанция от около 5 см. След това, включете климатика в режим на охлаждане. Мръсотията се разтваря от конденза и ще изтече през дренажната тръба.

Предлагания от нас спрей за почистване на климатици можете да използвате повече от един път, винаги когато решите, че е време да почистите уреда за отопление вкъщи. Той е предназначен не само за освежаване и ароматизиране, но и за предотвратяване на бързата, повторна поява на всякакви замърсявания и бактерии. Освен това повишава ефективността на охлаждането и топлообмена на климатика. Препоръчително е да използвате този спрей за почистване на климатици след всеки отоплителен сезон.

При изписване на заглавието и етикетите "Как да почистим климатика със спрей ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • ньн аь зд`сяшсп нвспьшснь ящя язиет
  • уду од мф'рийр; у.р;дйруд ици им,еь
  • udu od mf'rijr; u.r;djrud ici im,ex
  • kak da po`istim klimatika sys sprej

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.