Как да почистим лаптопа си от прах?

Звукът при включване на вашия лаптоп е станал непонятен и дори на моменти звучи като реактивен самолет при излитане? Машината забива често със сини екрани или дадени процеси просто зациклят? Вече не може да го държите в скута си, понеже температурата е близка до критичната? Всички тези симптоми звучат ли ви познато?

Ако да, то имате проблем с прегряването на лаптопа, а причината за това обикновено е замърсяването с прах и други частици. Това естествено е вследствие на обичайното ползване на мобилния компютър, но много често и на нашата немърливост.

Не се тревожете, защото проблема е лесно поправим, а единственото, което трябва да направите е не да сменяте батерията или лаптопа си, а просто да го почистите старателно от прах.

Един друг признак, по който можете да определите, че вече е дошло време за основно почистване на лаптопа ви е това, че той е започнал да се нагрява прекалено силно. Тук обаче трябва да внимавате повече, защото това прекалено нагряване на вашия преносим компютър може много да навреди на здравето му. Така вие в буквалния смисъл на думата тормозите машинката и я карате да работи на максимум обороти. В резултат на това претоварване, вашата джаджа може да започне сама да се изключва или да виждате така наречения син екран на смъртта, тоест това е сигурен признак, че вече трябва да почистите от прах вашия лаптоп. Всички съвременни процесори Intel или по-рядко използваните AMD имат вградени технологии за изключване след достигане на дадена критична температура. За това не се стряскайте, когато мобилния компютър се изключи сам.

Първо, трябва да разберете, че почистването на преносимите компютри не е философска задача и няма нищо трудно в това. Най-важното правило тук е да си отбелязвате коя част от къде сте я извадили. Разбира се, че има и доста по-трудни за разглобяване модели, но най-често това са по-старите преносими компютри от поколението преди 2010-та. Ако сте закупили нов или лаптоп втора употреба през последните 5-6 години, то едва ли ще ви се наложи да се сблъсквате с тази трудност по време на почистването на вашия лаптоп. И така, за да почистите това устройство сами ще са ви необходими отвертка, четка, сешоар и инструкции за употреба. За много от моделите ще откриете дори видео уроци в YouTube.

Ако все пак техническите умения не ви влекат, може спокойно да потърсите сервиз, където професионално да свършат цялата работа. Цените варират между 20 и 40 лв., в зависимост от модела на устройството ви.

Има и други въпроси, които трябва да ви вълнуват, а именно от къде да се сдобиете с качествен лаптоп, как да го съхранявате в идеално състояние, как да се грижите за батерията му, да почиствате екрана и клавиатурата.

Отговори на подобни и многобройни въпроси ще откриете в сайта http://laptopfx.com за ревюта и обзор на лаптопи и мобилни джаджи.
Ако ви вълнуват въпросите свързани с избора, техническата поддръжка, почистване или ъпгрейд на много модели лаптопи, то в този сайт ще можете да откриете множество подобни отговори, предложения и да изберете най-добрите мобилни устройства за вас.

При изписване на заглавието и етикетите "Как да почистим лаптопа си от прах? лаптоп лаптопи почистване на лаптоп ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • ньн аь зд`сяшсп вьзшдзь яс дш зиьг? вьзшдз вьзшдзс зд`сяшуьхе хь вьзшдз
  • уду од мф'рийр; .дмйфмд ир фй м,дн@ .дмйфм .дмйфмр мф'рийлдке кд .дмйфм
  • udu od mf'rijr; .dmjfmd ir fj m,dn@ .dmjfm .dmjfmr mf'rijldke kd .dmjfm
  • kak da po`istim laptopa si ot prah? laptop laptopi po`istwane na laptop
лаптоп лаптопи почистване на лаптоп

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.