Компютърни новини и статии

Системата на знаците е система от конкретни или абстрактни обекти (знаци, думи), всяка от които по определен начин е свързана с определена стойност. На теория се доказва, че може да има две подобни сравнения. Първият вид кореспонденция се определя директно от материала, който обозначава тази дума и се нарича denotate (или, в някои произведения, номинален). Вторият тип кореспонденция определя значението на знака (дума) и се нарича понятието. В същото време се изследват такива свойства на сравненията като „смисъл“, „истина“, „дефиниция“, „следване“, „тълкуване“ и т.н. За изследване се използва апаратът по математическа логика и математическа лингвистика.

Идеите за семантиката, очертани от G.W. Leibniz и F. de Saussure през 19 век, формулирани и развити от C. Pierce (1839-1914), C. Morris (1901-1979), R. Carnap (1891-1970) и др. ,

Основното постижение на теорията е създаването на апарата от семантичен анализ, който позволява да се представи смисъла на текст в естествен език като рекорд в някои формализиран семантичен (семантичен) език.

Семантичният анализ е основата за създаване на устройства (програми) за машинен превод от един естествен език на друг.

Източник: Компютърни новини и статии

При изписване на заглавието и етикетите "Компютърни новини и статии Компютърни новини и статии ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • ндпз(шщихс хдусхс с яшьшсс ндпз(шщихс хдусхс с яшьшсс
  • уф;мзйц,кр кфлркр р ийдйрр уф;мзйц,кр кфлркр р ийдйрр
  • uf;mzjc,kr kflrkr r ijdjrr uf;mzjc,kr kflrkr r ijdjrr
  • komp\tyrni nowini i statii komp\tyrni nowini i statii
Компютърни новини и статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.