Мутафчиев и Минев вече държат 85% от ПИБ

Двамата основни акционера на Първа инвестиционна банка отправиха търгово предложение към малките акционери, съобщи БФБ-София.

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев са придобили днес 14920000 броя акции от Първа инвестиционна банка. В резултат двамата вече притежават по 46 750 000 акции или общо делът им надхвърля 85 на сто. Заради това двамата отправят търгово предложение за изкупуване на останалите акции, равни на 14.86% от капитала.

Комисията по ценните книжа не се е произнесла по предложението. Цена не се съобщава. Последната цена на акция на ПИБ е 2.89 лева, акцията отбелязва покачване с 21% през последния месец.

Европейският инвестиционен фонд и Fibank (Първа инвестиционна банка) подписаха по-рано днес първото за България гаранционно споразумение в подкрепа на кредитирането на иновативни малки и средни предприятия.

Споразумението по инициативата Инструмент за споделяне на риска е и 23-тото за Европа до момента, с което общият обем на финансирането, предоставено на разположение на иновативните предприятия в рамките на ЕС, надхвърля 2 млрд. евро.

Споразумението важи и за предприятия с малка и средна капитализация в рамките на инициатива, финансирана от Европейската комисия.

Източник: Мутафчиев и Минев вече държат 85% от ПИБ

При изписване на заглавието и етикетите "Мутафчиев и Минев вече държат 85% от ПИБ krediti банков кредит кредит ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • пкшьо`сеу с псхеу уе`е ащиэьш 85% дш зсф krediti фьхнду ниеасш ниеасш
  • ;вйдб'рел р ;ркел ле'е оц,гдй 85% фй мр/ krediti /дкуфл у,еорй у,еорй
  • ;wjdb'rel r ;rkel le'e oc,gdj 85% fj mr/ krediti /dkufl u,eorj u,eorj
  • mutaf`iew i minew we`e dyrvat 85% ot pib krediti bankow kredit kredit
krediti банков кредит кредит