На море в Керамоти

Керамоти е малко градче, намиращо се в близост до известния остров Тасос в Гърция. То е успяло да съхрани природата си почти непокътната, тъй като не е засипано с многобройни бетонни конструкции, както повечето курорти по нашето Черноморие.

Тук плажовете са просторни, добре поддържани и чисти, без излишни такси, които да се налага да плащате за вход, шезлонги или чадъри. Водите на морето тук са лазурно сини и кристално чисти, пясъкът е мек и фин и на където и да се обърнеш, виждаш зелени палми. Чувството, което ще изпитате в Керамоти е подобно на това което ще почувствате и на далечен и екзотичен, див плаж.

Разхождайки се по улиците на Керамоти, ще усетите нежно ухание на жасмин.

Хотелите тук, приличат на къщи заради ниската си височина от два или три етажа и целите са обгърнати в лозя.

Керамоти разполага с много и най-различни малки ресторантчета, кафетарии, пекарни и сладкарници, в които да хапнете вкусно, наслаждавайки се на красивата, спокойна и приятна атмосфера в курорта. Тук е спокойно, тъй като местното население се състои,  едва  от 1500 души, а броят на туристите по време на летния сезон не надвишава 800 души.

Ако пожелаете в Керамоти, може да се забавлявате до зори в някоя гръцка таверна, с много музика и танци, или пък в някое малко барче до брега на морето.

А ако харесвате птици, особено екзотични такива като розовото фламинго, то може да видите него и още 300 вида птици в природния резерват до река Нестос.

В Керамоти няма кой знае колко забележителности, но ако дойдете до тук не пропускайте да се разходите до пристанището. То е едно от най-големите пристaнища за улов на риба в Гърция. В него може да се хванат най-различни видове риба като лаврак, моруна, ципура, сафрид, лефер, зарган, морски дявол   и др. Също така, на самото пристанище ще видите да се издига, красивата бяла църква „Свети Никола” с морско сини прозорци.
Ако все още не сте посетили това райско кътче, в което може да се насладите на дива природа, тишина и прекрасно отношение, то сега е момента да го направите, гарантираме Ви, че няма дори минимален шанс да съжалявате.

При изписване на заглавието и етикетите "На море в Керамоти гърция керамоти почивки почивки на море ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • хь пдие у неиьпдшс жщиъс, неиьпдшс зд`сунс зд`сунс хь пдие
  • кд ;ф,е л уе,д;фйр хц,шрс уе,д;фйр мф'рлур мф'рлур кд ;ф,е
  • kd ;f,e l ue,d;fjr hc,[rs ue,d;fjr mf'rlur mf'rlur kd ;f,e
  • na more w keramoti gyrciq keramoti po`iwki po`iwki na more
гърция керамоти почивки почивки на море

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.