Счетоводните услуги и конкуренцията в бранша

Предлагането на счетоводни услуги като частна услуга бележи началото си в началото на 90-те години в България. Откакто има възможност за развиване на частен бизнес в България, от тогава се предлагат и счетоводни услуги на частно. В началото основно се е разчитало на вътрешно фирмени счетоводители, които са работели само за една фирма. Това лека полека е започнало да се променя и счетоводителите са изявили желание да започнат собствен бизнес. Така са се родили и първите счетоводни къщи.
Какво представлява една счетоводна къща?
Счетоводната къща или кантора, това е счетоводна фирма, в която практикуват един или няколко счетоводители обслужващи един или повече клиенти. Така самостоятелното предлагане на счетоводни услуги започва да набира популярност. Вече един счетоводител не е нужно да работи за конкретна фирма, а може да си направи  собствена кантора и да обслужва каквито и колкото клиенти си пожелае. Тази свобода накара и много млади хора да се образоват и получат тази професия. Те се придържат към логиката, че всяка една фирма има нужда от счетоводство и гладен счетоводител няма.
И така в днешно време пазара на счетоводни услуги стана силно конкурентен, защото много поколения избраха точно тази професия и ако преди години воденето на едно фирмено счетоводство е струвало по 300-400 лв на месец, днес може да се намерят счетоводни услуги за по 200 лв на месец. Това се дължи на изключително силната конкуренция, която трябва по някакъв начин да си осигури клиенти.
Как се бори конкуренцията при счетоводните услуги
Както във всеки един бранш така и тук основните способи се наричат цена и качество. Това разбира се при толкова тежка конкуренция не е достатъчно и затова счетоводните къщи в градове като София прибягват и към други методи. Повечето от тях започват да предлагат услуги, които не са свързани със счетоводното обслужване като регистрация на фирма. Така те си осигуряват клиенти за счетоводни услуги още от създаването на самата фирма. При това много от счетоводните къщи предлагат тази услуги безплатно за да привлекат клиентите.
Друг интересен способ е партньорството с други фирми обслужващи бизнеса в България. Някои от счетоводните фирми предлагат и изработка на сайтове след регистрация на фирма, заедно със счетоводно обслужване като си партнират с фирми предлагащи тези две допълнителни услуги. Така те взимат комисионна от това и си осигуряват клиенти за счетоводно обслужване.
Като цяло колкото по тежка става конкуренцията, толкова по евтини ще стават всички счетоводни услуги и ще се измислят нови и нови методи за преборване на конкуренцията.

При изписване на заглавието и етикетите "Счетоводните услуги и конкуренцията в бранша счетоводна кантора счетоводна къща софия счетоводна фирма счетоводни къщи счетоводни услуги счетоводно обслужване ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • я`ешдудахсше кявкжс с ндхнкиехъс,шь у фиьхць я`ешдудахь ньхшдиь я`ешдудахь нщ;ь ядос, я`ешдудахь осипь я`ешдудахс нщ;с я`ешдудахс кявкжс я`ешдудахд дфявкэуьхе
  • и'ейфлфокрйе ви.вхр р уфкув,екшрсйд л /,дктд и'ейфлфокд удкйф,д и'ейфлфокд уцъд ифбрс и'ейфлфокд бр,;д и'ейфлфокр уцър и'ейфлфокр ви.вхр и'ейфлфокф ф/и.вглдке
  • i'ejflfokrje wi.whr r ufkuw,ek[rsjd l /,dktd i'ejflfokd udkjf,d i'ejflfokd ucyd ifbrs i'ejflfokd br,;d i'ejflfokr ucyr i'ejflfokr wi.whr i'ejflfokf f/i.wgldke
  • s`etowodnite uslugi i konkurenciqta w bran[a s`etowodna kantora s`etowodna ky]a sofiq s`etowodna firma s`etowodni ky]i s`etowodni uslugi s`etowodno obsluvwane
счетоводна кантора счетоводна къща софия счетоводна фирма счетоводни къщи счетоводни услуги счетоводно обслужване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.