судокрем

Судокрем – защита и превенция от подсичане на кожата

В богатото продуктово портфолио на марката Actavis своето място намира и антисептичният судокрем. Той е подходящ за защита и предпазване от подсичане на кожата както при деца, така и при възрастни.

Особено ефективен е за прилагане върху деликатната бебешка кожа, когато тя е подложена на контакт от действието на урината и изпражненията.

При какви случаи може да се използва?

Прилагането на този антисептичен крем може да бъде както при случаи на лечение, така и за профилактика.

Показания за лечение

Антисептичното средство е ефективна грижа за детето, включително и  на новородено, ако става въпрос за поява на атопичен дерматит и обриви от пелените, алергия, диатеза, лека екзема, слънчеви изгаряния или други кожни инфекции. Рядко предизвиква нежелани реакции.

За профилактика

Кремът е възможно да бъде използван и за профилактика, ако трябва да се облекчат последствията от кожни проблеми, изискващи предпазен крем. Антисептичен продукт като Судокрем ще облекчи чувството на дискомфорт, благодарение на антибактериалните  свойства.

Когато се прилага за профилактика против подсичане при бебе, се използва всеки път при смяна на пелена. Препоръчва се кожата на бебето първо да се почисти с отвара от лайка или невен, а после да се изчака да изсъхне за няколко минути. Тогава кремът се нанася с измити ръце и нежни движения. За образуването на защитен филм трябва да се изчака около 2 минути и едва тогава детето да бъде облечено. Филмът от крем ще предпази кожата от влага и други външни влияния. Дрехите не се оцветяват, кожата се успокоява и става много мека поради съставките в него.

Формулата на крема е изключително подходяща за лечение на разнообразни кожни проблеми, като се започне от леки изгаряния или измръзвания, премине се през акне, екземи и се достигне и до ожулвания или повърхностни рани.

Кои са основните съставки в антисептичния крем?

Активните съставки във формулата на крема са пет и той дължи многостранното си действие именно на тях.

Цинков оксид

Най-голямо е количеството на цинковия оксид – 15,25%. Действието му е стягащо и подпомагащо регенерирането на епидермиса.

Ланолин

Хипоалергичният ланолин, заемащ около 4% от състава, служи да омекоти, омазни и овлажни кожата. Това благоприятства образуването на защитна бариера, спираща всички причиняващи раздразнения фактори от рода на урината и изпражненията.

Бензилов алкохол

Макар и само 0,39%, той може да облекчи много бързо всички възпаления и да премахне дискомфорта. Допълнително действа и с антисептичните си свойства.

Бензил бензоат и бензил цинамат

Тези две органични съединения служат за стимулиране на нови клетки в епидермиса и подпомагат регенерационния процес.

Регулярната употреба на Судокрем отстранява симптомите и предотвратява риска от повторната им поява. Основно противопоказание за използването му е наличието на евентуална свръхчувствителност към някоя от съставките. Но рискът от поява на сърбеж или кожни обриви е минимален.

Подходящият за всяка възрастова група комплексен защитен крем се предлага на изключително достъпна за судокрем цена. Може да го използва всеки член от семейството ви. Освен че има мощен антисептичен ефект, ще установите и приятния му аромат, бързото му попиване и икономична употреба.

При изписване на заглавието и етикетите "Судокрем – защита и превенция от подсичане на кожата ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • якадниеп – юь;сшь с зиеуехъс, дш здаяс`ьхе хь ндэьшь
  • ивофу,е; – пдърйд р м,елекшрс фй мфоир'дке кд уфгдйд
  • iwofu,e; – pdyrjd r m,elek[rs fj mfoir'dke kd ufgdjd
  • sudokrem – za]ita i prewenciq ot podsi`ane na kovata