Как да запазим домейна си?

Домейните могат да бъдат закупени от най- различни места, но за строго определен период от време. Повечето от тях могат да бъдат запазени за период от 1 до 10 години.

Сайта, от който сте закупили домейна, е отговорен за неговото съществуване. Тоест, дори и срокът на вашият лиценз да е изтекъл сайтове като Godaddy, HostGator и Namecheap ще предотвратят изтриването му от виртуалното пространство.

След като изтече вашият лиценз вие можете да го подновите като заплатите такса за допълнителни месеци в определен срок. Ако не направите това домейна ще ви бъде отнет и ще ви се наложи да платите глоба заедно с таксата за допълнителни месеци.

Тази глоба не се налага от сайта за покупко-продажба, а от фирмата собственик на съкращението. Тя си запазва правото да получи част от стойността на глобата. Сайта може да ви направи отстъпка като за лоялен клиент и да не ви задължи да заплатите глобата след провинението, но това най- вероятно ще се случи само веднъж, защото фирмите на по- горните нива не правят подобни отстъпки на тези сайтове и те ще бъдат ощетени финансово.

Най- сигурно е да се предплати за минимум от 5 години, особено ако сериозно обмисляте да създадете свой бизнес и да разчитате на сайта си за реклама. Подновяването на домейн лиценз понякога може да бъде усложнено.

Системните и човешки грешки не са изключени и сайтовете продавачи стриктно следят в своите договори да има клауза, която ги освобождава от отговорност в случай, че вие сте загубили лиценза си. Те ще се опитат да ви помогнат, за да ви запазят като клиент, но не са длъжни да постигнат благоприятни за вас резултати.

Веднъж загубили лиценза за домейн адреса вие на практика загубвате сайта си, контактите си и проектите си. Освен това ще измине много време преди да намерите нов домейн, който може да ви представлява.

При изписване на заглавието и етикетите "Как да запазим домейна си? да домейн запазим как си ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • ньн аь юьзьюсп адпетхь яс? аь адпетх юьзьюсп ньн яс
  • уду од пдмдпр; оф;еькд ир@ од оф;еьк пдмдпр; уду ир
  • udu od pdmdpr; of;exkd ir@ od of;exk pdmdpr; udu ir
  • kak da zapazim domejna si? da domejn zapazim kak si
да домейн запазим как си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.