Предимства на външните ролетни щори

Много хора остават приятно изненадани от факта, че когато поставят външни ролетни щори, защитават дома си не само от слънце и прах, но и от шума навън. А това са само част от основните предимства на монтираните външни щори за прозорци в дома и в офиса.

Защо са необходими външните ролетни щори?

Като практично решение за увеличаване на комфорта в дома, външните ролетни щори са особено популярни като екстериор със своите ценни характеристики:

 • Ефективно защитават помещението от проникване на слънчевите лъчи;
 • Осигуряват контролирано затъмняване;
 • Не допускат навлизането на влага и образуването на конденз по прозорците;
 • Служат като звукова бариера срещу шума, намалявайки го с до 50%;
 • Имат свойство да изолират помещението от прекалено затопляне или охлаждане;
 • Спират влизането на насекоми, когато са спуснати при отворен прозорец;
 • Предпазват стъклата и дограмата от неблагоприятните климатични влияния;
 • Защитават от любопитни погледи и външно посегателство.

От какъв материал са изработени?

Изработката на външните ролетни щори включва като материал алуминий, PVC или съчетава PVC ламели и кутия, водачи и терминал от алуминий. Компонентите от алуминий могат да бъдат боядисани в дървесен нюанс или в цвят по желание, според каталога на производителя.

Ролетни щори, направени от PVC, са по-леки модели и ще ги откриете на по-ниска цена.

Алуминиевите са по-издръжливи и по-надеждни, тъй като материалът не се променя под въздействието на атмосферните условия.

Ако моделът ролетна щора е изработен изцяло от алуминий, между двата слоя на ламела има пълнеж от полиуретанова пяна, която служи за допълнително топло и шумоизолиране.

За баня са по-подходящи пластмасовите щори, защото не се повлияват от влагата и се почистват лесно, а за кухня можете да заложите на алуминиеви щори.

На какъвто и материал за щори да се спрете, те ще гарантират вашия уют, сигурна защита и икономия на електроенергия.

Как се управляват външните ролетни щори?

Външните ролетни щори могат да се управляват по няколко начина:

 • ръчно: с ширит, въже или манивела;
 • автоматично: с електромотор посредством дистанционно или бутон.

Автоматичното управление е по-удобно, защото позволява да управлявате щорите от разстояние. По ваше желание те могат да се настройват да се спускат и вдигат самостоятелно или по групи от няколко.

Имат опция и за управление от телефон чрез инсталирано мобилно приложение.

Можете да моторизирате щорите си, използвайки io или RTS мотор на Somfy за пълен комфорт. Автоматизираното управление позволява добавянето на датчици за температура, слънце и индикация при отворено положение.

Ролетните щори притежават гъвкавост, благодарение на която не допускат ултравиолетовите лъчи в помещението, като в същото време, при подходящо нагласяне, не спират изцяло естествената светлина. От друга страна, при нужда, с тях можете да постигнете и пълно затъмняване вътре през деня.

Монтажът на този тип щори не представлява трудност. Има опции за поставяне в отвора на прозореца, извън него или директно върху крилото му.

Лесни за употреба и удобни за експлоатация, външните ролетни щори не избледняват и могат да се използват дълго, поради качествените материали и новите технологии на производство. Това ги прави функционални, ефективни и практични като съвременно решение за прозорците на всеки дом или офис.

При изписване на заглавието и етикетите "Предимства на външните ролетни щори ", понякога те могат да бъдат написани като:

 • зиеаспяшуь хь ущхцхсше идвешхс ;дис
 • м,еор;ийлд кд лцкткрйе ,ф.ейкр ъф,р
 • m,eor;ijld kd lcktkrje ,f.ejkr yf,r
 • predimstwa na wyn[nite roletni ]ori