щори ден и нощ

Щори Ден и Нощ – предпоставка за комфорт и уют във вашия дом

В съвременните домове и офиси почти навсякъде са монтирани щори, като изборът по отношение на цветове и модели е много голям. Особено ефектни, практични и функционални са щори Ден и Нощсъчетаващи два различни платаи предимствата на други видове – ламелните и класическите руло щори.

Какво е характерно за изработката и функциите им?

Платът за направата на Ден и Нощ щори е специален, защото се състои от прозрачни и непрозрачни ивици, които се редуват.

Фино синджирче служи за движението на самия плат с възможност към стандартната изработка да бъде добавена корда от различен материал за странично водене.

Някои модели се изработват с малка кутия и са подходящи за по-големи прозорци. Декоративният им профил е красиво заоблен, а елегантните алуминиеви водачи прилягат фино към дограмата.

Мини моделите са с малка конзола и могат да се монтират върху прозорци с помощта на регулируем П-образен окачвач, без да се налага пробиване.

Има и модели, подходящи за закриване на големи площи, като движението им може да бъде извършвано ръчно или с електрически мотор.

Профилите и частите на този тип средства за засенчване могат да бъдат в бяло и кафяво, с цвят орех, антрацит, златен дъб и др.

Платовете са антистатични и предлагат разнообразие от десени, подходящи за всякакъв стил интериор.

Какъв комфорт осигуряват щори Ден и Нощ?

Продуктите от този тип са много атрактивни със способността си да създават различна обстановка в различно време от денонощието. С лесните за управление механизми може да се осигури по желание по-светла или по-затъмнена среда, което играе важна роля за комфорта в затворено помещение.

Сред предимствата, които ще получите на добри за щори Ден и Нощ цени, са освен уюта и перфектното пропускане на желаното количество светлина, още и:

 • възможност за закрепване към крило на прозорец, стена или таван, към вертикални прозорци или към такива с лек наклон и др.;
 • разнообразни и лесни начини за управление;
 • прецизно изработен устойчив плат от редуваща се прозрачна и непрозрачна тъкан;
 • лесна поддръжка;
 • максимален контрол над влизащата в помещението светлина и уединението;
 • модерен дизайн, позволяващ пригодяването към цветовете и материите в помещението и акцентиране върху впечатляваща врата или голям прозорец;
 • енергийна ефективност, постигната чрез пълния контрол върху температурата в помещенията.

Къде могат да бъдат поставени?

Поставянето на Ден и Нощ щори ще донесе ползи във всяко едно помещение, но най-вече в детската стая или спалнята, където те ще подпомогнат добрия сън и ще гарантират спокойствие и уединение.

Холът е също подходящо място, защото в него обитателите на дома прекарват най-много време в извършване на различни дейности.

Ако бъдат поставени в офис, няма да се налага да се регулира постоянно яркостта на монитора и да имате притеснения от отблясъци.

В хотелски стаи и вили за гости също все повече се предпочитат „зебра щорите”, за да бъдат създадени максимални удобства и комфорт на посетителите.

Където и да бъдат използвани, щори Ден и Нощ могат да внесат свежест и да допринесат за уюта във всяко едно помещение.

При изписване на заглавието и етикетите "Щори Ден и Нощ – предпоставка за комфорт и уют във вашия дом щори ", понякога те могат да бъдат написани като:

 • ;дис аех с хд; – зиеаздяшьунь юь ндподиш с к(ш ущу уьцс, адп ;дис
 • ъф,р оек р кфъ – м,еомфийдлуд пд уф;бф,й р взй лцл лдтрс оф; ъф,р
 • yf,r oek r kfy – m,eomfijdlud pd uf;bf,j r wzj lcl ldtrs of; yf,r
 • ]ori den i no] – predpostawka za komfort i u\t wyw wa[iq dom ]ori
щори