Как сами разваляме домакински уреди без да разберем

Тъжната реалност е, че дори внимателната домакиня или собственик може лесно да навреди на собствените си домакински уреди по време на работа. Най-неприятното във всичко това е, че хората дори не разбират как са повредили домакинските си уреди. Факт е, че има много тънкости, които трябва да се вземат предвид, когато се използва, да речем, пералнята.

1. Пералня

Тъжната практика показва, че най-често пералните машини се развалят заради дребни дрехи, като чорапи или спално бельо. За да не стане любимият ви сутиен причина за скъпи ремонти, струва си да го сгънете (заедно с всички други подобни предмети) в специална торбичка за пране.

По същата причина винаги си струва да проверите джобовете на всички други дрехи за чужди предмети. Буквално всичко може да навреди на мотора на пералнята, дъвки, ключове, хартия, салфетки и т.н. В никакъв случай барабанът не трябва да се претоварва. В най-добрия случай това е причината за скъсано и лошо почистено пране. В най-лошия случай това води до бърза повреда на самата пералня. И накрая, не прекалявайте с обезмасляването. Агресивните химикали също водят до ускорено износване на машинните части.

2. Микровълнова печка

Днес във всяка кухня има микровълнова фурна. Изключително важно е микровълновата фурна да се поддържа чиста по всяко време. Винаги премахвайте мазнините. Ако се натрупа в голямо количество, то при следващото стартиране на микровълновата фурна може да повреди основата вътре. Строго е забранено използването на фолио и прибори, които не са предназначени за микровълнова употреба. Също така много собственици нанасят голяма вреда на своята микровълнова фурна, като зареждат в нея по-малко от 50 грама продукти веднъж. Ако има спешна нужда да приготвите лек продукт, не забравяйте да поставите чаша вода до него. Същото важи и за нулево натоварване. Включването на микровълновата без храна вътре е изпълнено с ранен разпад на магнетрона на устройството.

3. Съдомиялна машина

Първото и най-важно нещо, за което трябва да внимавате при работа с миялна машина, е размерът на заредените в нея съдове. В никакъв случай не трябва да блокира въртенето на перката. Вторият важен момент, който може да причини разрушаване, са големи остатъци от храна. След следващото почистване на съдовете те трябва да бъдат отстранени, така че да не запушват канализацията. Също така, не забравяйте, че не трябва да провеждате пълен цикъл на съдомиялна машина за няколко чаши. Достатъчно е да активирате изплакването. Също така е много важно да изберете правилния режим и да използвате специална сол за омекотяване на водата. Последното е особено важно при въпроса за защитата на вътрешността на машината от варовикови отлагания.

Източник: http://vladives.bg/

При изписване на заглавието и етикетите "Как сами разваляме домакински уреди без да разберем ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • ньн яьпс иьюуьв,пе адпьнсхянс киеас фею аь иьюфеиеп
  • уду ид;р ,дплд.с;е оф;дуркиур в,еор /еп од ,дп/е,е;
  • udu id;r ,dpld.s;e of;durkiur w,eor /ep od ,dp/e,e;
  • kak sami razwalqme domakinski uredi bez da razberem